Jaglane brownie z orzechami włoskimi
Składniki
- Kasza jaglana 100g
- Szklanka wody
- 3 jajka
- Szczypta soli
- 50ml oleju
- Śmietana 30% 160g
- Erytrytol 150g
- Kakao 65g
- Proszek do pieczenia 4g
- Orzechy włoskie 55g
Przygotowanie
- Kaszę płuczemy kilkukrotnie.
- Szklanke wody zagotować z solą. Do wrzątku wsypać kaszę. Gotować do wchłonięcia całego płynu (ok. 15 min).
- Gdy kasza wchłonie cały płyn, ostudzić i zblendować.
- Dodać resztę składników, oprócz orzechów. Ponownie zblendować.
- Formę (16-26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, posypać orzechami.
- Piec 40-45 min w 180 stopniach.