Blog

Jaglane brownie z orzechami włoskimi

Składniki

  • Kasza jaglana 100g
  • Szklanka wody
  • 3 jajka
  • Szczypta soli
  • 50ml oleju
  • Śmietana 30% 160g
  • Erytrytol 150g
  • Kakao 65g
  • Proszek do pieczenia 4g
  • Orzechy włoskie 55g

Przygotowanie

  • Kaszę płuczemy kilkukrotnie.
  • Szklanke wody zagotować z solą. Do wrzątku wsypać kaszę. Gotować do wchłonięcia całego płynu (ok. 15 min).
  • Gdy kasza wchłonie cały płyn, ostudzić i zblendować.
  • Dodać resztę składników, oprócz orzechów. Ponownie zblendować.
  • Formę (16-26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, posypać orzechami.
  • Piec 40-45 min w 180 stopniach.