Celem dietoterapii jest wsparcie organizmu w walce z daną chorobą, ochrona „niedomagającego” układu/narządu przy jednoczesnym dostarczeniu organizmowi odpowiedniej dawki energii, makroskładników, witamin, minerałów, błonnika, jak również jakości i ilości płynów.
Oferuję dietoterapię przy następujących jednostkach chorobowych:
- Choroby sercowo-naczyniowe, zaburzona lipidemia
- Zaburzenia glikemii i insulinemii
- Choroby tarczycy (choroba Hashimoto, niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy, choroba Gravesa-Basedowa)
- Choroby na tle autoimmunizacyjnym (choroba Leśniowskiego-Crohna, RZS, AZS, łuszczyca, celiakia)
- Niedokrwistość, anemia
- Osteoporoza
- Podagra
- Alergie i nietolerancje pokarmowe
- Zaburzenia jelitowe (SIBO, SIFO, IBS, dysbioza, zaparcia, biegunki, wzdęcia, uczucie przelewania)
- Zaburzenia czynnościowe żołądka (refluks, wrzody, zakażenie H.Pylori)
- Zaburzania czynnościowe wątroby
- Zaburzenia czynnościowe nerek
