Dietoterapia

Celem dietoterapii jest wsparcie organizmu w walce z daną chorobą, ochrona „niedomagającego” układu/narządu przy jednoczesnym dostarczeniu organizmowi odpowiedniej dawki energii, makroskładników, witamin, minerałów, błonnika, jak również jakości i ilości płynów.

Oferuję dietoterapię przy następujących jednostkach chorobowych:

  • Choroby sercowo-naczyniowe, zaburzona lipidemia
  • Zaburzenia glikemii i insulinemii
  • Choroby tarczycy (choroba Hashimoto, niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy, choroba Gravesa-Basedowa)
  • Choroby na tle autoimmunizacyjnym (choroba Leśniowskiego-Crohna, RZS, AZS, łuszczyca, celiakia)
  • Niedokrwistość, anemia
  • Osteoporoza
  • Podagra
  • Alergie i nietolerancje pokarmowe
  • Zaburzenia jelitowe (SIBO, SIFO, IBS, dysbioza, zaparcia, biegunki, wzdęcia, uczucie przelewania)
  • Zaburzenia czynnościowe żołądka (refluks, wrzody, zakażenie H.Pylori)
  • Zaburzania czynnościowe wątroby
  • Zaburzenia czynnościowe nerek
zdjecie