Wegetariańska Quesadilla z kukurydzą
Składniki
- Tortilla 124g (2szt)
- Papryka 50g (0,25szt)
- Cebula 50g (0,5 szt)
- Pomidor 125g (1 mały pomidor)
- Passata 80g (5x łyżka)
- Suszone pomidory w zalewie 10g
- Kukurydza 90g (6x łyżka)
- Ser żółty 45g (3x plaster)
- Sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, papryka ostra
Przygotowanie
- Cebulkę i pomidora podsmażamy na nieprzywierającej patelni z dodatkiem wody.
- Dodajemy paprykę. Dusimy. W razie potrzeby podlewamy wodą.
- Dodajemy passatę, kukurydzę i pokrojone pomidorki suszone. Doprawiamy i mieszamy. Dusimy jeszcze chwilę.
- Na suchej patelni lub grillu opiekamy placek tortilli.
- Wykładamy farsz, oraz ser żółty.
- Przykrywamy drugim plackiem.
- Przerzucamy quesadillę na drugą stronę, by opiec drugi placek. (Ja to robię za pomocą talerza).
- Gdy druga strona będzie przypieczona zdejmujemy z ognia i kroimy na 6 części.