1. Olej kokosowy rozpuścić i ostudzić. Dwa żółtka, rozpuszczony olej kokosowy, 40g ksylitolu, mąkę, białko czekoladowe, sodę i kakao wymieszać i zagnieść. Dodać wodę, dalej zagnieść ciasto. (W razie potrzeby dodać więcej wody, ciasto ma być lepkie).
2. Ciasto podzielić na dwie części, zawinąć w folię i schładzać w zamrażarce 15 min.
3. Tortownicę 20×20 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć jedną z dwóch połówek ciasta.
4. Wymieszać mikserem : twaróg, żółtko, białko waniliowe, ekstrakt waniliowy, pozostały ksylitol, ubite na sztywno białka.
5. Wyłożyć masę twarogową.
6. Zetrzeć drugą część ciasta na wierzch ciasta.
7. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 30 min.
8. Wystudzić.
9. Ozdobić ulubionymi owocami.
Podzieliłam ciasto na 10 porcji
W porcji:
_________
E: 267 kcal
B: 17,8 g
T: 12,3 g
W: 24, 2 g
__________