Przygotowanie:
1. Olej rozpuścić i ostudzić.
2. Mąkę, olej kokosowy, wpc, żółtka, cukier kokosowy, sodę i wodę wrzucić do misy miksera i wyrobić ciasto. Ciasto można również wyrobić ręcznie.
3. Podzielić na dwie kulki, owinąć w folię i schodzić w zamrażarce przez 20-30min.
4. W tym czasie rabarbar obrać, pokroić w kostkę i prażyć w garnku z odrobiną ilością wody. Dodać ksylitol. Mieszać od czasu do czasu. Dodać galaretkę. Dalej podsmażać, aż rabarbar zmięknie, a galaretka się rozpuści.
5. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
6. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
7. Na dno zetrzeć na tarce jedną kulkę ciasta.
8. Wyłożyć rabarbar
9. Na wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta.
10. Piec 30 min.
Ja podzieliłam ciasto na 8 porcji
W porcji:
___________
E: 260 kcal
B: 7,4 g
T: 12,7 g
W: 33,1 g
_____________