- Cukinię i bakłażana przekroić na pół. Wydrążyć środek i posypać solą.
- Miąższ ze środka pokroi c w kostkę.
- Komosę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Mięso podsmażyć na łyżce oleju, pod koniec doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać. Dodać koncentrat i wymieszać.
- Na drugiej patelni na łyżce oleju zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Dodać pokrojony w kostkę miąższ ze środka bakłażana i cukinii. Podsmażyć ok. 5 min.
- Dodać odcedzoną komosę i podsmażone mięso kurczaka. W razie potrzeby doprawić wedle uznania.
- Przełożyć farsz do środków wydrożonego bakłażana i cukinii. Posypać tartą mozzarellą.
- Piec ok. 20 min w 180 stopniach.
- Można posypać posiekaną natką pietruszki / koperkiem / szczypiorkiem.
W porcji:
________
E: 295 kcal
B: 23,6 g
T: 11,8 g
W: 26,5 g
_________