Blog

Chlebek bananowy z masłem orzechowym

🍌 4 banany + 1 do dekoracji

🍌 80 g masła orzechowego 100%

🍌 80 ml oleju

🍌 Jajko 1 sztuka

🍌 6 g proszku do pieczenia

🍌 Mąka 210 g (1.5 szklanki)

🍌 Ksylitol 50 g

🍌Szczypta soli

1. Banany rozgniatamy widelcem
2. Dodajemy jajko, olej, ksylitol i masło orzechowe. Wszystko mieszamy
3. Dodajemy szczyptę soli, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy.
4. Przekładany na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Pieczemy 45 min w 180 stopniach

Ja podzieliłam ciasto na 12 porcji

W porcji:
E: 228 kcal
B: 5.2 g
T: 11 g
W: 29.9 g